Witam w mojej O1 z 2001 r classic w lampach przednich są soczewki mniemam że są to światła przeciwmgielne, włącznika do nich nie uświadczysz - jest tylko do tylnego przeciwmgielnego. Z oględzin wynika że w soczewce jest żarówka podłączona przewodem wchodzącym w wiązkę więc teoretycznie jest to podłączone. Wie ktoś z Was może jak to uruchomić żeby świeciło??? ( w szukajce nic podobnego nie znalazłem)
Poczekam jeszcze troche, może się już ktoś z tym bawił i wie jak się za to zabrać. Włącznik i tak pewnie trzeba będzie wymienić chyba że się gdzieś dodatkowy zamontuje....
misiek^wro, ale napisane jest ze posiadam też a halogenami czytac uważnie piotrekpruszcz, podjedż na spota Waszeg oto ci ekipa powie co masz a co trzeba.
takie jes tmoje zdanie
łączasz tak sama jak tylne przeciwmgielne, tyle że o jedno pociągnięcie przełacznika więcej.
a dokladnie rzecz biorąc odwrotnie Jedno pociągnięcie to przednie a drugie to przednie + tylne :wink:
Przynajmniej ja tak mam w swojej :szeroki_usmiech
Bouli Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Jedno pociągnięcie to przednie a drugie to przednie + tylne
dokładnie
Zamieszczone przez MisiekWAW
sugerujesz ze byl dzwon i zalozono lampy z upgradem ale nie dokonczono dziela
:diabelski_usmiech
Po prostu soczewka z halogenem a bez mało się różni , bez halogenu się bardziej błyszczy jak na nią popatrzysz więc może kolega myśli że ma a tak na prawdę nie ma :wink:
Widać moja wersja jest wypasiona heh i nie są to żadne atrapki, są to halogenki z żarówkami tak jak już pisałem z instalacją tylko włącznik mam na jedno pociągnięcie Co do dzwona to zaręczam żadnego nie było tak jest od nowego... Więc chiba udam się z tym do jakiegoś mechaniora elektryka może jakoś to uruchomi.
piotrekpruszcz, jeśli masz wyłącznik na jedno wyciągnięcie a reflektory z halogenami to albo masz wymieniany wyłącznik na taki z wersji bezhalogenowej, albo masz wymienione lamby bez podłączenia halogenów, albo z jakiegoś powodu masz halogeny włączane gdzie indziej co jest możliwością bardzo mało prawdopodobną.
Ok już wiem - auto odkupiłem od brata i dopiero mi powiedział że włącznik kiedyś mu padł i kupił taki na jedno pociągnięcie jak to powiedział aby światła świeciły... A halogeny w lampach oryginalnie były i niczego nie domawiał w fabryce. Dzięki za pomoc, i wywody niczym MONK w akcji heh pozdrawiam
Odświeżę temat. Czy w Octavii LX z 1999 r. tej chyba najuboższej wersji, bo nie mam tam żadnej elektryki, były fabrycznie montowane przednie światła przeciwmgielne? U mnie są nawet halogenowe żarówki podłączone pod instalację ale nie ma gdzie ich włączyć. Jedno pociągnięcie przełącznika świateł do siebie zapala tylko tylne światło. Drugi raz pociągnąć się nie da, zresztą na przełączniku nie ma ikonki przednich świateł tylko tylnego. O co tu chodzi? I pytanie przy okazji, czy ta wersja miała tylko poduszkę powietrzną kierowcy, bo nigdzie od strony pasażera na desce nie widzę napisu AIRBAG?
SiwasMordas, "Golas" nie miał p/mgielnych. To co jest w lampie to zaślepka. Poduche miał jedną. Nie powinien też mieć elektryki szyb i lusterek i ABS`u.
A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
------------------------------------------------- Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz